RuudHam

CoachingHoe ga ik te werk ?
Mijn manier van werken verschilt per cliënt, maar we beginnen altijd met een intakegesprek.

Kennismaken, aftasten, uitleggen. Waarvoor is iemand bij mij gekomen? Wat verwachten we van elkaar? Welke technieken kan ik mogelijk toepassen. Ik werk met zowel particuliere cliënten als in opdracht van bedrijven. In het laatste geval kan tijdens de intake - als daar behoefte aan is - ook gesproken worden met een leidinggevende of iemand van personeelszaken. Werkgever, werknemer en coach weten dan precies welke afspraken er gemaakt zijn m.b.t. het coachtraject. Ik werk volgens de ethische gedragscode van de Nobco.

Met het uitzetten van het traject en de inschatting van de duur daarvan, groei je langzaam naar een beslissing: gaan we wel of niet met elkaar in zee ? Belangrijk daarbij is of we elkaar liggen, of we op de zelfde golflengte zitten, of er sprake is van wederzijds vertrouwen. Kortom, populair gezegd, of het klikt. En als die klik er is kunnen we aan de slag.

Tijdens het traject is er voortdurende begeleiding, of het nu gaat om opdrachten thuis of op het werk. Bovendien houd ik van de voortgang een verslag bij en blijf ik telefonisch en via e-mail beschikbaar. Tot slot kom ik met een eindrapport, dat we gezamenlijk bespreken. Wat waren de doelstellingen (en zijn die gehaald ?), hoe kijken de partijen terug op het verloop, wat is er voor de cliënt veranderd ? Een half jaar na beëindiging van het traject neem ik opnieuw contact op om te vragen hoe het gaat. Uit belangstelling voor de cliënt, maar ook uit vakmatige nieuwsgierigheid.
"Bij een moeilijk probleem hoort niet per definitie een moeilijke oplossing."


            

VERDER OP DEZE SITEWat kan ik voor u betekenen?
Op de vraag wat houdt coaching eigenlijk in, zijn in de literatuur veel antwoorden te vinden. De definitie die mij het meest aanspreekt is .......

Laat ik me even voorstellen
Mijn naam is Ruud Ham, geboren in 1963 en woonachtig in Vlaardingen.
Naast het werken als personal coach werk ik al meer dan 25 jaar bij .......

Wat betekent het Logo
De kleuren van het logo symboliseren aarde, vuur, water en lucht, de elementen van het leven. Het klavertje vier staat voor .......

Hoe kunt u in contact komen met mij ?
U kunt dit doen d.m.v. het contactformulier op de contactpagina of via Linkedin. Ik ben ook te volgen via twitter.