RuudHam

CoachingWat is coaching ?
De cliënt stelt doelen vast, de coach begeleidt.

Op de vraag wat houdt coaching eigenlijk in, zijn in de literatuur veel antwoorden te vinden. De definitie die mij het meest aanspreekt is afkomstig van de Alba Academie voor leiderschap & coaching. Zij stelt: ‘Een coach helpt zijn cliënt om in zichzelf te veranderen wat hem belemmert en te versterken wat hem stimuleert. Dit alles om doelen te bereiken die door de cliënt zelf zijn vastgesteld.’ Dat laatste kan niet genoeg worden benadrukt. Als coach help ik mijn cliënt(en) bij het duidelijk omschrijven van die doelen. Daarna bekijken we of ze reëel en haalbaar zijn. Vervolgens gaat de cliënt met mijn hulp het pad uitstippelen waarlangs hij of zij die doelen kan bereiken. In de begeleiding put ik daarbij uit mijn know how op het gebied van communicatie, psychologie en (niet onbelangrijk) mijn kennis over de werking van het onderbewuste.


Vormen van coaching.

Er wordt wel eens gesteld dat in ons vak wildgroei is ontstaan. Die constatering is begrijpelijk, als je weet dat er coaches zijn in afvallen, opruimen, communicatie, groepsprocessen, loopbaanplanning, familieopstellingen, enz. Een vorm van specialisatie eigenlijk. Maar dat hoeft niet slecht te zijn, zeker niet als je weet dat al die coaches één ding gemeen hebben: cliënten helpen om hun doelen te verwezenlijken.


Is coaching iets voor jou ?

Mijn ervaring leert dat mensen van coaching gelukkiger worden, omdat ze ontdekken te beschikken over doorzettingsvermogen, creatief kunnen denken, buiten hun kaders kunnen treden. Eigenschappen waarmee ze hun doelen verwezenlijken. En dat betekent beter functioneren, zowel op het werk als privé. Jezelf beter leren kennen creëert rust, laat je meer van het leven genieten, leidt tot een gelukkiger leven. Ook voor je omgeving."Als je blijft staren naar de plek waar de zon onderging, zul je hem nooit meer op zien gaan".


            

VERDER OP DEZE SITEWat kan ik voor u betekenen?
Op de vraag wat houdt coaching eigenlijk in, zijn in de literatuur veel antwoorden te vinden. De definitie die mij het meest aanspreekt is .......

Laat ik me even voorstellen
Mijn naam is Ruud Ham, geboren in 1963 en woonachtig in Vlaardingen.
Naast het werken als personal coach werk ik al meer dan 25 jaar bij .......

Wat betekent het Logo
De kleuren van het logo symboliseren aarde, vuur, water en lucht, de elementen van het leven. Het klavertje vier staat voor .......

Hoe kunt u in contact komen met mij ?
U kunt dit doen d.m.v. het contactformulier op de contactpagina of via Linkedin. Ik ben ook te volgen via twitter.